Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| ŞİİR | |
| |
|
| Sayfa 5 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj | ||||||||
|
pazarliii
Misafir
|
![]() Konu: şiirGönderim Zamanı: 27-Kasım-2005 Saat 17:12 |
||||||||
|
Siz sevgili umut radyonun değerli dostları... burada bizlere ait olan şiirlerimizi yazarsak ve şiir sever dostlarımızla paylaşırsak daha güzel olacağına inanmaktayım. Bu vesileyle sizlerden şiirlerinizi beklemekteyim. Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum...
ZALİM...
Nefes nefese, dudak dudağa,
ne yeminler ederdik, aşina gecelerde... el ele, göz göze, nefes nefese, diz dize gelirken bir yıldız kayardıya... kayardıya bir yıldız, gönülden gönül bağa, tenim teninde buluşur, dalardık gecelere... ama, ama şimdi, ama şimdi, nerde gece, nerde yıldız, nerde ay, nerde mehtap, neden boşta durur bilmem elim, gecede kayboldum, karanlık sarhoş gecelerde, bilmem bilinmez bi yerlerdeyim. Sen, ama sen, ama sen yoksunya, yoksunya gecelerde, şimdi ben, şimdi ben zindanlardayım. Ben, ben soldum, ben boynu bükük, perişan, ben boynu bükük, duman, duman, yüreği harap, gönlümde yara, ben, ben yandım, ben yandım ateşinle, ateşinle kaç kez yandığımı biliyormusun? Ben, ben öldüm, ben öldümde, ölürkende, ölürkende vurduğunu biliyormusun? Bilemezsin, bilemezsin elim sende, gözüm sende, gönlüm sende, gönlüm sendeyken sen, ya sen, ya sen nerde, ya sen kimle, aklın, ya aklın, ya aklın nerde, nerelerde... be zalim, be vicdansız, be arlanmaz zalim, yaktın, yıktın, vurdun, öldürdün, öldürdünya, biçare koydun. Günlerim harap, günlerim talan, günlerim ziyan, bu can perişan, bu can tabutta, bu can helak, bu can celal, ama, ama ben, ama ben genede, diyemiyorum. Allahımdan bul diyemiyorum... Celal FAFANOĞLU; 2005
YAŞAMAK NEFES ALMAK DEĞİLDİR...
Düzenleyen pazarlii - 21-Eylül-2006 Saat 15:48 |
|||||||||
|
|||||||||
|
pazarliii
Misafir
|
![]() Gönderim Zamanı: 29-Kasım-2005 Saat 16:09 |
||||||||
Düzenleyen pazarlii - 23-Eylül-2006 Saat 14:50 |
|||||||||
|
|||||||||
|
pazarliii
Misafir
|
![]() Gönderim Zamanı: 30-Kasım-2005 Saat 11:51 |
||||||||
|
ANNE
İçim doldu, yoruldum, çok yoruldum. Herşey üst üste, üstüme geldi anne. Bir çocuk, birde ben, ya umudum... Bittim, tükendim, kahroldum anne.
Attılar, attılar beni sokağa, ekmek yok, su yok. istanbul'un, acımasız, kahpe pençesine anne. Gücüm tükendi, elde yok, avuçta yok. Savurdular beni, ateşin içine attılar anne.
Sabah güneşi bile görmem, göremem. Atarım, atarım sokağa ,sokağa anne. İş arar, aş arar, karşıma çıksan seni görmem. Dalarım , dalarım sokağa, sokağa anne.
Sokakta bir ben, birde gölgem, başka hiç kimse yok. Gün kararır, akşam olur, umudum kaybolur olur anne. Anlıyormusun, iş yok, umut, yok, hiçkimse yok. Ömrüm geçti, eridim, sende yoksun anne.
Saçım aklandı, ama nedense içim karardı. Yaşımmı geçti yoksa, ecelimmi geldi anne. Dermanım hiç kalmadı, gönlüm daraldı. Biliyorum, biliyorum, ecelim geldi anne.
Hergün içer oldum, beter olayım diye. Ama gel gör ki beterin beteri oldum anne. Bekledim durdum, belki gelir gözüm diye. Gözümden yaş geldi, yaşımı içtim anne... Celal FAFANOĞLU; 2002 YAŞAMAK NEFES ALMAK DEĞİLDİR Düzenleyen pazarlii - 23-Eylül-2006 Saat 14:51 |
|||||||||
|
|||||||||
|
zar_u_zec
Yeni Kullanıcı
|
![]() Gönderim Zamanı: 05-Aralık-2005 Saat 13:40 |
||||||||
|
|||||||||
|
|||||||||
|
pazarliii
Misafir
|
![]() Gönderim Zamanı: 27-Aralık-2005 Saat 15:25 |
||||||||
|
SEVGİ'YE NOTLAR - 3 Karşımda duruyorsun, gözlerin yeşil, saçların bahar, Her zamanki gibi yine hüzün, ve sevgi sanki bir bebek, Dışarda göz yok, ayaz altı, olmuş kulaklar sağır, Serap olmuşum serap, kime bilmem, öyle bir uçmuşumki, Boğuluyorum sandım, meğer, meğer bir hayalmış bebek.
Cevapsız kalan bunca soru, bense dertlerimle yine tek, Öyle bir gidişki bu, vuran vurana, sende vur da git bebek, Beni kim düşünmüş, sende düşünme, sadece çek ve git, Bırak, sende benden ne varsa, ne farkın vardıki zaten, Arkana bakmadan git, sevgin bende kalmasın bebek.
Dördüncü bahar bile geçti üzerimden, ezip, parçalayarak, Hep aynı yazgı beni vuran, ama, ama hep aynı sevgi, Başıma karlar yağdı, gecede sevgi, içimde sevgi, Duman olmuşum duman, uçmuşum, kadehimde yine sevgi, İçermiydim be gülüm, gülün ömrü az olmasa, İçermiydim be gözüm, içermiydim bu veletten, İçinde, içinde sen, içinde sen olmasan. Celel FAFANOĞLU; 27.12.2005 YAŞAMAK NEFES ALMAK DEĞİLDİR...Düzenleyen pazarlii - 23-Eylül-2006 Saat 14:52 |
|||||||||
|
|||||||||
|
destina
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 24-Mart-2006 Saat 20:17 |
||||||||
|
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
Bu bir türkü:- toprak çanaklarda güneşi içenlerin türküsü! Bu bir örgü:- alev bir saç örgüsü! kıvranıyor; kanlı, kızıl bir meşale gibi yanıyor esmer alınlarında bakır ayakları çıplak kahramanların! Ben de gördüm o kahramanları, ben de sardım o örgüyü, ben de onlarla güneşe giden köprüden geçtim! Ben de içtim toprak çanaklarda güneşi. Ben de söyledim o türküyü ! Yüreğimiz topraktan aldı hızını; altın yeleli aslanların ağzını yırtarak gerindik! Sıçradık; şimşekli rüzgarlara bindik!. Kayalardan kayalarla kopan kartallar çırpıyor ışıkta yaldızlanan kanatlarını. Alev bilekli süvariler kamçılıyor saha kalkan atlarını! AKIN VAR GÜNEŞE AKIN! GÜNEŞİ ZAPTEDECEĞİZ GÜNEŞİN ZAPTI YAKIN! Düşmesin bizimle yola: evinde ağlayanların gözyaşlarını boynunda ağır bir zincir gibi taşıyanlar! Bıraksın peşimizi kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar! İşte: şu güneşten düşen ateşte milyonlarca kırmızı yürek yanıyor! Sen de çıkar göğsünün kafesinden yüreğini; şu güneşten düşen ateşe fırlat; yüreğini yüreklerimizin yanına at! AKIN VAR GÜNEŞE AKIN! GÜNEŞİ ZAPTEDECEĞİZ GÜNEŞİN ZAPTI YAKIN! Biz topraktan, ateşten, sudan, demirden doğduk! Güneşi emziriyor çocuklarımıza karımız, toprak kokuyor bakır sakallarımız! Neşemiz sıcak! kan kadar sıcak, delikanlıların rüyalarında yanan o kadar sıcak! Merdivenlerimizin çengelini yıldızlara asarak, ölülerimizin başlarına basarak yükseliyoruz güneşe doğru! Ölenler dövüşerek öldüler; güneşe gömüldüler. Vaktimiz yok onların matemini tutmaya! AKIN VAR GÜNEŞE AKIN! GÜNEŞİ ZAPTEDECEĞİZ GÜNEŞİN ZAPTI YAKIN! Üzümleri kan damlalı kırmızı bağlar tutuyor! Kalın tuğla bacalar kıvranarak otuyor! Haykırdı en önde giden, emreden! Bu ses! Bu sesin kuvveti, bu kuvvet yaralı aç kurtların gözlerine perde vuran, onları oldukları yerde durduran kuvvet! Emret ki ölelim emret! Güneşi içiyoruz sesinde! Coşuyoruz, coşuyor!.. Yangınlı ufukların dumanlı perdesinde mızrakları göğü yırtan atlılar koşuyor! AKIN VAR GÜNEŞE AKIN! GÜNEŞİ ZAPTEDECEĞİZ GÜNEŞİN ZAPTI YAKIN! TOPRAK BAKIR GÖK BAKIR. HAYKIR GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜNÜ, HAY-KIRalım & nbsp; & nbsp; nazım hikmet |
|||||||||
|
|||||||||
|
destina
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 24-Mart-2006 Saat 20:28 |
||||||||
|
|||||||||
|
|||||||||
|
destina
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 24-Mart-2006 Saat 20:29 |
||||||||
|
ACILARA TUTUNMAK H.HÜSEYİN KORKMAZGİL |
|||||||||
|
|||||||||
|
destina
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 24-Mart-2006 Saat 20:32 |
||||||||
|
KÜFRÜM EDEBİMİ AŞTI BU GECE
Sen benim gözümde bir hiçsin artık, Nefretim aşkımı aştı bu gece Bugün ki sözlerin söz müydü artık Son sözün sabrımı aştı bu gece Kolayca bitsin bu diyemedin de Salladın savurdun basiretsizce Hiç mi ders almadın onca gezdik de Yağmurun rahmeti aştı bu gece Yürümeyen neydi,ilişkimiz mi? Günüm bomboş deyişimiz mi? Sensiz yaşayamam çelişkimiz mi? Yalanın doğrunu aştı bu gece Evlenmek hayali kapımda idi Giriş kat evimin boyası yeni Mobilyan,takımın, alınmış idi Vuslatım tadını aştı bu gece Yemedim yedirdim ne varsa sana Üç kuruşum olsa verirdim daha Memurdum yoksuldum hatırlasana Hafızam haddini aştı bu gece Ayakların donmuş,üşümüştün de Gece yatamamış üzülmüştüm de Bir ay oruç tutup yememiştim de O çizmen boyunu aştı bu gece Yapılan söylenmez, gelmezmiş dile Allahtan beklenir kul bilmese de Kızgınlığım buna, sebep ise de Sabrım miadını aştı bu gece Onca gez toz benle,seviyorum de Sonra git nişanlan bir de ona de Şerefsizlik değil, nedir bu söyle Küfrüm edebimi aştı bu gece Sana son bir sözüm, nasihatım var Aldığım ahlakla bir terbiyem var Senin doğuran ana deyip geçmek var Saygım adabımı tuttu bu gece Gönlümün romanı bitti bu gece Hangisine yansam şimdi gün gece Ömrümden beş yıl gitti bu gece |
|||||||||
|
|||||||||
|
destina
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2006 Saat 12:24 |
||||||||
|
BEYAZ ADAM
c**tA |
|||||||||
|
|||||||||
|
destina
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 02-Nisan-2006 Saat 12:26 |
||||||||
|
DÜNYANIN EN TUHAF MAHLUKU
Akrep gibisin kardeşim, korkak bir karanlık içindesin akrep gibi. Serçe gibisin kardeşim, serçenin telaşı içindesin. Midye gibisin kardeşim, midye gibi kapalı, rahat. Ve sönmüş bir yanardağ ağzı gibi korkunçsun, kardeşim. Bir değil, beş değil, yüz milyonlarlasın maalesef. Koyun gibisin kardeşim, gocuklu celep kaldırınca sopasını sürüye katılıverirsin hemen ve âdeta mağrur, koşarsın salhaneye. Dünyanın en tuhaf mahlukusun yani, hani şu derya içre olup deryayı bilmiyen balıktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, demeğede dilim varmıyor ama kabahatın çoğu senin, canım kardeşim! |
|||||||||
|
|||||||||
|
pazarliii
Misafir
|
![]() Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2006 Saat 10:03 |
||||||||
|
SEVGİ’YE NOTLAR -1 Uykusuz, sevgisiz gecelerinde, Geceye kapılıp, arama beni… Mazide süzülüp, her gördüğünde, Umuda kapılıp, arama beni… Işığı görsende ,aldanma, sakın, Işıklar bir olur, kör eder seni… Gönlüne bir sevgi, düşsede kaçın, Ateş olur yakar, yok eder seni… Kimsenin kanına, gireyim deme, Aldatmak senin, hamurunda var… Dileğim; Günyüzü, bir dada görme, Bilirsin, aydınlık, canını yakar…
YAŞAMAK NEFES ALMAK DEĞİLDİR... Düzenleyen pazarlii - 23-Eylül-2006 Saat 14:53 |
|||||||||
|
|||||||||
|
pazarliii
Misafir
|
![]() Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2006 Saat 10:23 |
||||||||
|
SEVGİ’YE NOTLAR -2 Günyüzü görmedim, yüzüm gülmüyor, Bendeki bu karanlık, senden geliyor. Zincire vurduğun, ayaklarımdan, Umarsız dizime, geçit gelmiyor. Gönül bahçemde gül, neden soluyor, Kana kana suya, muhtaç oluyor. Bendeki bu yaş, akıp giderken, Yok olan senelere, merhem olmuyor. Seni sevdiğim, tek suçum olmuş, Koluna taktığın, bedeli olmuş. Var olan umudum, kayıp giderken, Maziye baktım, gözyaşı dolmuş. O ruhun bedenden, birgün gidecek, Mevlaya varıpta, dile gelecek. Cehennem olurken, sende son durak, Yakacak ateşin, benden gelecek Celal FAFANOĞLU YAŞAMAK NEFES ALMAK DEĞİLDİR... Düzenleyen pazarlii - 23-Eylül-2006 Saat 14:54 |
|||||||||
|
|||||||||
|
pazarliii
Misafir
|
![]() Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2006 Saat 15:33 |
||||||||
|
AL SENİN OLSUN Bu dünyada hep ezildik, ezdiler, Sırtımıza yükleyipte, gezdiler, Mutluluğu döviz deyip, sevdiler, Verdin, tek bir ekmek, al senin olsun… Sırtımızdan kemer, düştümü yoldaş, Sağlama, dönüyor başım, yavaş, Biz içmedik, sanki diyorlar, ayyaş, Verdin, bir bardak su, al senin olsun… Emeğimiz, çaldı gitti babalar, Alın terim, aldı gitti ağalar, Sılada beklerken, hasrette yanar, Akan göz yaşım, al senin olsun… Bir umut, bir değer, verdimi bize, Hakkındır, senindir, dedimi göze, Yoruldun, dinlendir, dedimi dize, Kaderim diyorsan, al senin olsun… Celal FAFANOĞLU; 2000 YAŞAMAK NEFES ALMAK DEĞİLDİR... Düzenleyen pazarlii - 23-Eylül-2006 Saat 14:55 |
|||||||||
|
|||||||||
|
pazarliii
Misafir
|
![]() Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2006 Saat 10:47 |
||||||||
|
KİME NE… Ayaktayım, diken üstünde, dardayım, Acılar üst üste yığın olmuş, zordayım, Gönlüm kor ateş, gelsin gene yutayım, Yutar, içimde saklar, beslerim, kime ne… Geceler uykusuz, geceler karanlık, Geceler yorgun, geceler harap, Geceler perişan, geceler viran, Bu gecede ben ölmüşüm, kime ne… Sürgündeyim, bilen yok, celal kalmış ter içinde, Ne varsa, bir bir uçmuş, ama umut bende, içimde, Kurşun gelmiş, kahpe kurşun, kalbimin ta üstünde, Gene gelsin, alır yutar, saklar beslerim, kime ne… Geceler susuz, geceler kelepçe, Geceler aç, geceler işkence, Gecelerde ben, geceler bilmece, Bu gecede ben ölmüşüm, kime ne… Sevgi var yüreğimde, sevgi var bulutlarda, İçim buruk, hece düğüm olmuş, dudağımda, Bağrımda yaralar, çaresizlik hep yakamda, Hap eder yutar, saklar beslerim, kime ne… Geceler ateş, geceler yatak, Geceler taş, geceler yastık, Geceler silah, geceler polis, Bu gecede ben ölmüşüm, kime ne… Gün gelir gündüz, katran, zindan olur bana, Gün gelir katran, ilaç olur, çare olur bana, Düşünce akla, bir de yar, zehir zeban bana, İlaç eder içer, saklar beslerim, kime ne… Geceler uyku, geceler kabüs, Geceler nefes, geceler yangın, Geceler cehennem, geceler kıyamet, Bu gecede ben ölmüşüm, kime ne… Celal FAFANOĞLU YAŞAMAK NEFES ALMAK DEĞİLDİR... Düzenleyen pazarlii - 23-Eylül-2006 Saat 14:56 |
|||||||||
|
|||||||||
|
PaRPaLi_53
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2006 Saat 13:51 |
||||||||
|
BEKLEMEK
Gözler önünde işte Gittikçe arınıyorum kendimden Her giden güzelleşir Gidiyorum güzelleşmek için Unutulsun diye çirkinliklerim Gelecek birisi güzeldir Gelince güzel değil Hele gelmişse çirkin Yaşam, ölüm gelecek diye güzel Ey güzeller güzeli beklediğim Kaç saatim, kaç dakikam ya da saniyem Artık ne gelmek ne de gitmek Yaşamın en zor yanı beklemek Hiçbirimiz beklemedik doğmayı, Doğduğumuzdan beri beklediğimiz ÖLMEK AZİZ NESİN |
|||||||||
|
|||||||||
|
destina
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2006 Saat 15:53 |
||||||||
|
Soyunan toprağın ışıkla dansına yakın
Kendini dinamitleyen yaşam sevinci gibi Kadınsı bir telaşla ayağı çıplak koşmak Tetikteki parmak izlerinden düşmek yola Kuşatılmış kentlerin sokak aralarından İşgal edilmiş çocukluklar yaşamış gibi Direniş şarkılarıyla gencecik savaşmak özgürlüğe Gözlerindeki ışıkla geçmek karanlığı Sıkılan ilk umutla yürümek geleceğe. |
|||||||||
|
Hayat bize mutlu olma şansı vermedi sevgili
biz kendimizden başka herkesin üzüntüsünü üzüntümüz, acısını acımız yaptık çünkü. |
|||||||||
|
|||||||||
|
destina
Kıdemli Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 07-Haziran-2006 Saat 15:54 |
||||||||
|
Unutturamazlar!
Acılar diridir Yaşamın her anı Anımsanışıdır kahpeliğin Silemezler! Umutlar diridir Acının her anı Kalıntısıdır umudun Koparamazlar! Sevgin diridir, ey yoldaş Emeğin yüceliği Ellerinin sıcağı Müjdesidir mutluluğun Yıkamazlar! Çalamazlar! Devrim diridir Kavganın her anı Habercisidir özgürlüğün Çalamazlar! Alamazlar! Yoldaşlığımız diridir Kendimizi arayışımızın her anı Çoğaltır direnci Özgürleştiğimizdir her çelişki Geriletemezler! Gelecek, günler Bizim için, ey insanlık Doğacak güneş Her gün yeniden çoğalır gibi. |
|||||||||
|
Hayat bize mutlu olma şansı vermedi sevgili
biz kendimizden başka herkesin üzüntüsünü üzüntümüz, acısını acımız yaptık çünkü. |
|||||||||
|
|||||||||
|
pazarliii
Misafir
|
![]() Gönderim Zamanı: 08-Haziran-2006 Saat 11:51 |
||||||||
|
YANGINLARDAYIM… Yine yangınlardayım… gecenin karanlığı çöktü üstüme, yine işkence, yine bir dert başlıyor… nede sessiz sessiz gelir üstüme, vede valyoz gibi iner beynime, uçurum, ufkun kıyısındayım, inanamazsın görsen beni… her gece, her gece ölümü solumak, aklımı öyle çekip almışlarki, halen düşünebilmek, yaşadığını bilmek, korkmadımki, jandarmadan, polisten…hele senden… korkum ölüm olmasa gerek, bilmem, belkide yapamadıklarım… belkide, evet belkide… Yine yangınlardayım… geçmişten bir kesit çöktü üstüme, hayret, düşünmeye dalmışım, arkamda insan sesi, peşimden gelen kurşun, hangi sokaktayım bilmem, aklım öyle gitmişki, bir kapıya dalmışım, bir anda, sonbahar yaprağı, düşmüşmü dalından, iki seksen yerde, yerde bir insan, suçu düşünmek, suçu insan olmak, korkmamki ben ölümden, korkmamki senden, gel gelebilirsen, gel al beni alabilirsen,
gel, ben hep burada, ben her gece burada, buralarda seni bekliyor olacağım, başımı eğmiyeceğim, ben dedim, diyeceğimi... sana, ona herkese… daha ne diyeyim, ölümüne geldim işte, ben yangınlardayım … ama sen, ama sen anlamıyorsun… Celal FAFANOĞLU; 2006
YAŞAMAK NEFES ALMAK DEĞİLDİR... Düzenleyen pazarlii - 23-Eylül-2006 Saat 14:57 |
|||||||||
|
|||||||||
|
pazarliii
Misafir
|
![]() Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2006 Saat 10:49 |
||||||||
|
YARE NE DİYECEĞiM....
Öyle bir illetki bu, çaresiz derde koydu,
Çıktığım hastaneden, elime tapu kondu,
Derdim çoktur bitmiyor, saldı yatağa koydu,
Bilmem, bu hâlim ilen, yâre ne diyeceğim...
Yaram vardır çok derin, nefes almaz yüreğim,
Delik deşik kalbimle, ben nere gideceğim,
Hiç gülmedim dünyadan, ne zaman güleceğim,
Bilmem, bu yazım ilen, yare ne diyeceğim...
Sevgim sen tek dalımdın, ben nasıl kıracağım,
Senle dolan hayattan, ben nasıl çıkacağım,
Herkes vermiş murattan, ben neyi vereceğim,
Bilmem, bu canım ilen, yare ne diyeceğim...
Tabib geldi bi baktı, ciğerin bitti dedi,
Yaramın melhemini, gönlünden at, sil dedi,
Canlı canlı gömüldü, Celal tümden yıkıldı,
Bilmem, bu bahtım ilen, yare ne diyeceğim...
Celal FAFANOĞLU; 22/07/2006
YAŞAMAK NEFES ALMAK DEĞİLDİR...
Düzenleyen pazarlii - 23-Eylül-2006 Saat 14:58 |
|||||||||
|
|||||||||
| Sayfa 5 Sonraki >> |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|