Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş

SAVAŞA NEDEN HAYIR
 Karadeniz UMUT RADYO : PROGRAMLARA SENDE KATIL : SAVAŞA NEDEN HAYIR
Mesaj icon Konu: savaşa “hayır” diyoruz peki neden ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   3 Sonraki >>
Yazar Mesaj
ilknur
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Gönderilenler: 3

Alıntı ilknur Cevaplabullet Konu: savaşa “hayır” diyoruz peki neden ?
    Gönderim Zamanı: 11-Temmuz-2005 Saat 23:03

insanların üstüngelme ve diğer varlıklar üzerindeki lider olma duyguları,doyumsuzlukları savaşları asla bitirmeyecektir.

ilknur k.
IP
gahura
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Gönderilenler: 13

Alıntı gahura Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Temmuz-2005 Saat 12:35

aranızda hiç 'sineklerin tanrısı'nı okumuş yada izlemiş olan var mı? hayatım boyunca beni en çok etkilemiş romanlardan biridir. ıssız bir adada mahsur kalan bir avuç saf çocuğun zamanla nasılda vahşi birer hayvana dönüştüğünü anlatır.bizi anlatır yani!hitler'de,saddam'da,bush'da bir zamanlar şirin birer çocuktular.ama her insanın içinde bir miktar vahşet vardır.bu vahşet kimisinde açığa çıkar kimisinde ise çıkmaz.hiç kimse 'benim içimde bu tür bir duygu yoktur!' diyemez!bu duygu sıkışan trafiktede ortada çıkabilir,karınızın yada annenizin yaptığı yemeği beğenmediğinizdede!! yani sözün özü; insanlık varolduğu sürece savaşta varolacaktır.. acı.. fakat gerçek bu.. ne yazıkki...

lost in gahura..
IP
maykut
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge
Site Yöneticisi

Gönderilenler: 223

Alıntı maykut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2005 Saat 16:44
Dünyamızın, barış arzusunu paylaşan tüm ilerici dostlarımızı, fikirlerini bizimle paylaşmaya çağırıyoruz.
Sesimizi dünyadaki tüm savaş karşıtlarının sesine ekleyerek daha sesli bir platform yaratmak için bu formda buluşuyoruz.
Anlaşmazlıkların çözümünde şiddet içermeyen yöntemlerin kullanılmasını savunmak Hangi ülkede olduğu konusunda fark göz etmeksizin tüm savışlara neden olan gerekçelerin analizini yaparak   bu programda savaşa neden karşı olduğumuza dair nedenlerinizi sunmazını bekliyoruz

Döğüşelim Barış İçin

Soğuk harp bitti
Sıcak savaşlar başladı
Memleketim de bir içsavaş halinde
Memleketim bir içkanamada
Mezralar yanıyor
Köyler yanıyor
İçim yanıyor
Çocuklar ağlıyor
Analar ağlıyor
Anamız ağlıyor
İçerde onbin aç
Dışarda yüzbinlerce çıplak

Can Yücel

Programlarımızda sizinde sözlerinizin yer almasını istiyorsanız burası tam yeri…
Arkadaşlar bu bölümde radyomuzda zaman, zaman gerçekleştireceğimiz
Program konuları yer alacak program yapımcı arkadaşların burada belirleyecekleri konu başlık ve özetlerini yazacaklar sizlere bu forumda düşen görev bu arkadaşların belirledikleri konular hakkında fikirlerinizi beyan etmeniz olacaktır.
Bunu yapmamızın nedeni bu radyoda sizinde söz hakkı sahibi olmanızdır.
Bu vesileyle yapılacak olan programlar daha renkli ve daha sesli olarak tekrar sizlere yansıyacaktır.
Şimdi haydı hep birlikte kolları sıvayalım.

Düzenleyen maykut

IP
ZİLAN
Normal Üye
Normal Üye

Gönderilenler: 91

Alıntı ZİLAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2005 Saat 11:16
    Duyulan sadece silah sesleri, sabahın olması artık bir hayal gibi gelirken ve silah seslerinin ortasında çaresizlik, belirzilik, umudun yok olduğu ölümün her an yanıbaşında durduğu bir ortam. Bunların hepsininde sadece çıkardan olması, insanın sadece değersiz mal olması nekadar çekici olabilirki. Kim bir çocuğun öldürülmesini gerektirecek suç söyleyebilirki bana, kim evinde oturan yaşlı bir kadının savaşı gerektirecek bir şey söyleyebilirki bana. Kim savaşta yok olanların suç işlediğini söyleyebilir. Çocukların geleceğini çalmaya kimin hakkı olabilirki soruyorum kimin hakkı olabilir bir çocuğun geleçeğini çalmaya   
İnsan Diyebilmek
IP
uğur
Moderatör Grubu
Moderatör Grubu
Simge

Gönderilenler: 8

Alıntı uğur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Ekim-2005 Saat 16:30
savasa hayir diyoruz cunkü;birilerinin egolarini günahsiz insanlarin ödemesi hic icten bisi olarak sayilamaz.ve rekabetin hizlandigi bu dönemlerde emperyalist güclerin,kendi cikarlari icin, mahsum insanlari hice saydigini görmek kolay bisi degil,o nedenlede savasa lanetler yagdiriyorum...
merhaba umut doslarııııı!!!!
IP
maykut
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge
Site Yöneticisi

Alıntı maykut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ekim-2005 Saat 18:01

Yüksek sesle)) hatta haykırarak))) hayır diyorum çünkü inandığım tüm insanı değerlere aykırı buluyorum insan ölçülerine uygun düşmediğini düşünüyorum.

IP
maykut
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge
Site Yöneticisi

Alıntı maykut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Ekim-2005 Saat 19:12

Savaşa hayır diyoruz peki neden? başlığı altındaki konu sadece sizlere ait olan düşünceler için tasarlanmış burada yapmak istediğimiz sizin bu konular hakkındaki bire bir görüşlerinizdir.

Bu nedenle başka yerlerden alıntılar bu foruma uygun düşmemektedir.

IP
igzas
Moderatör Grubu
Moderatör Grubu
Simge

Gönderilenler: 14

Alıntı igzas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Ekim-2005 Saat 17:03
YER YÜZÜ AŞKIN YÜZÜ OLSUN DİYE.
igzas
IP
COŞKUN
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 153

Alıntı COŞKUN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Ekim-2005 Saat 20:13
günümüz dünyasi haklar ve ögürgürlüklerin işkalleri ile var edilen cinayetler yığını için de. savaşa hayır çünkü cinayetin mazereti olamaz
kişisel cıkarlar, sınırlar, işkaller için gercekleştirilen her ölüm bir cinayettir

savaşa hayır kan kokusuna bulanmış bir dünyayı kim isteki...

Düzenleyen maykut
IP
mami
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Gönderilenler: 4

Alıntı mami Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Kasım-2005 Saat 13:14

bana   göre savaş insanoğlunun   gerçek yüzünü yansıtıyo ve sahip olma elegeçirme kavramlarıyla eş anlamlı. oyüzden bir güç gösterisi için savaşlar çıkıyo ve körpecik nesiller yok edilyo. bu yüzden savaşa ve yeryüzündeki tüm yok etme düşüncesini barındıran varlıklara hayır.......... binlerce kez hayır.

Düzenleyen maykut
IP
BaDiBeRe
Normal Üye
Normal Üye
Simge

Gönderilenler: 57

Alıntı BaDiBeRe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralık-2005 Saat 21:01

bir tarafımızın üstünde rahat oturmak istiyorsak silahlı savaşa HAYIR, zihin savaşlarına EVET derim

Ar3unciÇona..!

16 Mayıs 2007 de saatler 100 yıl geriye alınabilir. Gündemi takip edin!
IP
ali aykut
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 102

Alıntı ali aykut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Aralık-2005 Saat 12:16
İşlenen cinayetleri örtbas edebilmek için uydurulmuş bir
İsimdir savaşın adi hemde topluca cinayetlerin ismi.
Kim nederse desin bunun gerçek adi cinayet tır
Başka bir ismi yoktur Kendimizi kandırmayalım
Hangi neden hangi sebep olursa olsun savaşa evet demek
Cinayetlere taraf olmak demek olur ki
Daha çok cinayetlerin işleneceği anlamına gelir
Birde olaylara bu açıdan bakarsanız neden
Savaşa HAYIR denilmesi gerekli olduğuna
Daha iyi anlıyacağnızı düşününuyorum
SAVAŞA sayısız kez HAYIR. Saygılarımla

Düzenleyen ali aykut - 18-Ekim-2006 Saat 22:34
ali
aykut
IP
kevok
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 135

Alıntı kevok Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Aralık-2005 Saat 16:54

Savaşı yaşlı adamlar ilan eder, genç adamlar ölür...

GÜÇLÜDEN VE ZALİMDEN YANA OLMAK İŞİN KOLAYIDIR.
ASIL VE ZOR OLANI, YANİ YÜREK İSTEYENİ İSE,
ZAYIFIN, EZİLENİN, MAZLUMUN VE HAKLININ YANINDA OLMAK,
BİLİNÇ VE YÜREK İLE MÜCADELE ETMEKTİR...
IP
pazarliii
Misafir
Misafir

Alıntı pazarliii Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Aralık-2005 Saat 14:42

İNADINA İNADINA SAVAŞALIM

Evet inadına inadına savaşalım. Savaşlar insanları öldürür, tabiki öldürecek bush gibileri yaşayıpta ne olacak ki... Yaşasın ki sebileri yakıp kavursunmu? Nice insanları açlığa, susuzluğa mahküm edip kalanları yetim bıraksın diye mi? Kimse kimseyi kandırmasın bu gibileri var olduğu sürece siz nekadar tepinirseniz tepinin bu savaşlar var olacak. Bu gibi insanları eğitmek gibi bir şansımızın olamayacağına göre de savaşın içinde olacağız... bunlara inadına inadına savaş diyorum...

Gecenin bir yarısında eşiniz ve çocuklarınızla mutlu bir sıcak odanın içinde iken sözüm ona evinizi basarak sizleri rehin alacaklar, gözünüzün önünde eşinize akıl almaz pislikleri yapacaklar ve siz belinizde silah dururken bekleyeceksiniz. (yuh bunu yapan babaya)

Ve siz memleketinizin bir köşesinde yaşarken gene sözüm ona vatanınız olan ırak topraklarına elini kolunu sağlaya sağlaya gelip yerleşecek, kadın erkek demeden katedecek, kadınların irzlarına geçilecek ve siz buyrun memleketime girin insanlarımıza elinizden geldiğini yapabilirsiniz diyeceksiniz ve belinizde silah varken. (yuh böylesi insanlara)

Vede yine sözüm ona maddi tüm desteğinizi vererek  bin ladin gibilerini büyütüp dünyayı kan gölüne çevirteceksiniz, sonrada dünya barışını tehdit ediyor diye Afkan halkını vuracaksınız ve siz buyrun gelin gelin diye davetiya çıkardacaksınız ve yine belinizde silah varken. (buna da yuh) Ve sizler eğitimlerlen savaşları önleyeceksiniz... Bush da kıs kıs gülüyordür şimdi. Benim savaşım bu dostlar ve diyorumki İNADINA İNADINA Savaş diyorum. Eğer böylesi onurlu savaştan kaçarsamda kedi namıma şerefsizim.

IP
lazdevrim
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Gönderilenler: 1

Alıntı lazdevrim Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ocak-2006 Saat 00:00

Boş mesaj silinmiştir.

Düzenleyen lazdevrim - 09-Şubat-2009 Saat 13:16
IP
mkorkmaz
Normal Üye
Normal Üye
Simge

Gönderilenler: 48

Alıntı mkorkmaz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ocak-2006 Saat 23:10

Savaşa hayır.Ama savaşın kirlisine hayır. Şimdi nereden çıktı bu temiz savaş kirli savaş. Savaş nedir önce bir ona bakalım. Savaş politikanın araçlarla yürütülmesi dir. Mekanik olduğu için duyguları yoktur araçların. O nedenle amaca ulaşmak için en acımasızca kullanılır bu mekanik aygıtlar. Hedefinde direk insan vardır. Ve insanları yok edebildiğini yok etmek, edemediğini de sindirip teslim almak için kullanılır bu araçlar. Burda dediğimiz gibi duyguya yer yoktur. Bu nedenle çoluk cocuk ölürmü hesabı yapılmaz. Yapmazlar.Bu ekonomik çıkarlar için yapılan savaşlardır. Bunlar kirli savaştır. Irak-iran savaşı. Amerikanın Irakı işgali süresinceki savaş. Ancak burda şimdi savaş direnişlerle sürüyor. Ne diyeceğiz. Teslim ol ey ırak halkı. Direnmeki analar babalar ölmesin ve çocuklar yetim kalmasın. Çocuklarda atılan bombalarla ölmesin. Vietnam savaşını da yaşadı dünyamız. Kurtuluş savaşını da yaşadık. Kuvayi milliyecilerle sürdürülen savaşı.

Savaşa hayır. Ama işgalcilere karşı verilen savaşa değil.

Kahrolsun emperyalizm. yaşasın bağımsızlık ve özgürlük

www.firtinavadisi.net

GÜZELLİKLER GÖREBİLEN İÇİNDİR
IP
pazarliii
Misafir
Misafir

Alıntı pazarliii Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2006 Saat 15:27

Teşekk ür ediyorum KORKMAZ bey arkadaşımıza. Demekki savaşlar bile daha önce bahsettiğim gibi tek değilmiş. Demekki savaşmanın yolları da varmış... Demekki onurlu olan savaşlarda varmış... Demekki savaşı başlatana karşı savaşmakta varmış... Demekki memleketleri yurt edinme, zenginliklerinden faydalanmaya çalışanlara karşı savaşmakta varmış... varmışta varmış... e pekii nasıl olacakta savaşa hayır diyeceğiz... savaşa hayır demekle savaşlar olmayacakmı... yıllardan beri emperyalistlere karşı her ne şekilde olursa olsun savaşı başlatanlara savaşa hayır dedikte ne kazandık... bittimi herşey... güçlenen devlet daha saldırgan devlet olmuyormu, pastadan pay alma, daha fazla hak sahibi olmaya çalışmıyorlarmı.  Kim ister savaşlar çıksın insanlar ölsün, dünya kan gölüne bürünsün.mutlu yüzler kalmasın, insanlar kin nefret ve huzursuz yaşasın. Bundan dolayı inadına savaşa evet demeye devam edeceğim. Diyeceğim çünkü bu mutsuz insanların yüzünü güleçe çevirmenin başka yolu yokta ondan... ''İNADINA İNADINA SAVAŞA DEVAM'' Diyorum.

IP
turkelli
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Gönderilenler: 4

Alıntı turkelli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Ocak-2006 Saat 18:36

SAVAŞ
               KONUSUNDA, SORU / YANITLARLA BAŞLAYAYIM DÜŞÜNMEYE.

*
SAVAŞI KİMLER ÇIKARIR?
      -HALKLARIN EKMEĞİNİ ELİNDEN ALMAK İSTEYENLER ÇIKARIR.( EKMEK SÖZCÜĞÜ, YERÜSTÜ VE YER ALTI TÜM ZENGİNLİKLERİ İÇERİR) BU ADI HERKES BİLMEKTEDİR : EMPERYALİZM

*SAVAŞ KİME YARAR ?
     -DÜNYA DEVLERİNE YARAR. BU AD GÜNÜMÜZDE   (ONLARIN OLUŞTURDUKLARI, ANLAŞTIKLARI, BİRBİRLERİNİ KORUDUKLARI, ÖRGÜTLENDİKLERİ)  SERMAYE DİR.YAPTIKLARI BU VAHŞETİN ADINA DA SÖMÜRÜ DENİR.

*SAVAŞI HANGİ BAHANELERLE ÇIKARIRLAR ?                         - BÖLGECİLİK,IRK AYIRIMI,DİN,CİNSİYET,

*SAVAŞIN YARADIĞI,GELİŞTİRDİĞİ  HALKLAR YOK MUDUR?
     -BİR ÖRNEĞİ MS.2006 YILINA DEĞİN GÖRÜLMEDİ,BİLİNMİYOR.

*SAVAŞSIZ SÖMÜRÜSÜSÜZ BİR DÜNYA OLUR MU?
     -EVET...EVET... EVET...ÖZEL MÜLKİYET  AÇLIĞI YOK EDİLEREK
 İNSANCA YAŞANASI BİR DÜNYADA YAŞAYACAKTIR İNSANLIK...

*O İNSANCA GÜNLER YAKIN MI?
     -"DÜNYANIN TÜM ÇOCUKLARI ÇOCUKLARIMDIR" DİYEBİLENLERİN SAYISINA BAĞLI..ÇOCUKLARINI KORUYACAK ANNE, BABA, ABLA, ABİLERİN SAYISINA BAĞLI..ÇOK YAKIN..

IP
ali aykut
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 102

Alıntı ali aykut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ocak-2006 Saat 18:15

İnsan hayata bir kez gelir bu hayati yok etmeye kimsenin ama hiç kimsenin hakkı yok tür.

Kimsenin burnunun bile kanamasını istenilmez

Kaldı ki savaşta en çok zararı geleceğimizdir diye övündüğümüz çocuklar görüyorlar ve ölüyorlar

Hiç kimse hiç bir şey için yok olmaya değmez sonuna kadar BARIŞ.
İnsanlar ana rahmine düşerken bile yarışarak hayata tekâmül etmiştir savaşarak değil.
Kimseyi öldürerek yarışı kazanmamıştır sadece daha aktif daha iyi mücadele verdiği için
Var olmuş, onun için sonuna kadar BARIŞ ama sonuna kadarda mücadeleye devam..........

Düzenleyen ali aykut - 14-Mayıs-2006 Saat 12:17
ali
aykut
IP
ishak
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Gönderilenler: 6

Alıntı ishak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Şubat-2006 Saat 18:52

SAVAŞA  TABİKİ   HAYIR!!!!!!DEĞİL . İSTEDİĞİMİZİ  ALMAK  İÇİN  SAVAŞACAĞIZ  TABİ   DÜŞÜNCEYLE  SAYGIYLA   İNADINA  TAKİ  NERELİSİN  SORUSUNUN  CEVABI!  DÜNYALI  OLUNCAYA  DEK.

..
IP
Sayfa   3 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma