Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş

ROCK MÜZİĞİ
 Karadeniz UMUT RADYO : MÜZİK : ROCK MÜZİĞİ
Mesaj icon Konu: Rock Müzik Zirvedemi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
maykut
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge
Site Yöneticisi

Gönderilenler: 223

Alıntı maykut Cevaplabullet Konu: Rock Müzik Zirvedemi
    Gönderim Zamanı: 07-Nisan-2005 Saat 23:02
BU günlerde bir söylentidir gidiyor Türkiyede rock müziği zirvede. peki gercek anlamada türkiyede rock müziği nerede.?

IP
sARIGÜL
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 2

Alıntı sARIGÜL Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2005 Saat 17:05
sizce Türkiye'de rock müziği gerçek anlmda icra ediliyo mu?Rock müziğinin içinde barındırdığı protestlik durumu yeteri kadar ortaya koyuluyo mu?Ortaya koyan gruplar yada kişiler gerekli potansiyeli yakalayabiliyo mu?Bana göre zirvede olanlar gerçek anlamda rock müziğinin felsefesini içlerinde barındırmıyolar.Hem müzikal anlamda hemde sözlerdeki içerik anlamında popüler kültürün kurbanı olmus durumdalar.........
IP
Egitim_Sart
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Gönderilenler: 5

Alıntı Egitim_Sart Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Nisan-2005 Saat 20:05
şöle söyşeyeyim bence rock müziği yapanlar yada başka degişle göz önünde duranlar yani başını çeken insanlar iyi yapamıyolar müziği bence duyulmamış isimler var onlar daha iyi ve bu yukardaki görürnen gruplar yüzünden dinleyici kitlesi coğalamıyor bence rock müzik ancak iyi tanıtıldığı zaman yerini bula bilecek tir saygılarla muahmmet abi
Egitim_Şart
IP
köynet
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı

Gönderilenler: 8

Alıntı köynet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2005 Saat 08:28
"sizce Türkiye'de rock müziği gerçek anlmda icra ediliyo mu?Rock müziğinin içinde barındırdığı protestlik durumu yeteri kadar ortaya koyuluyo mu?Ortaya koyan gruplar yada kişiler gerekli potansiyeli yakalayabiliyo mu?Bana göre zirvede olanlar gerçek anlamda rock müziğinin felsefesini içlerinde barındırmıyolar.Hem müzikal anlamda hemde sözlerdeki içerik anlamında popüler kültürün kurbanı olmus durumdalar......... "

sarıgul katılıyorum.
IP
karxane
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Gönderilenler: 21

Alıntı karxane Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2005 Saat 20:07
konu fazla genelleşmeden rock müzüğinin felsefesini biraz anlatırmısınız...
IP
maykut
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge
Site Yöneticisi

Alıntı maykut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Nisan-2005 Saat 21:51
Tüm arkadaşların burada söylediklerine katılıyorum hepiniz konuyu farklı acılardan ele almış olmanıza ragmen olayların her biri eleştirel anlamda doğru orantıda ............ ama benim burada tartışmak yada tartışılmasını istediğim mevzü popıler rock müzik nekadar rokc müzik kalabiliyor?
elbette rock müzik ülkemizde bir çok yönüyle eksiklikler yaşıyor. sadece hepsini aynı eleğe koyarsak ayıklamamız üzün sürer bir çoğunuda ziyan ederiz. Bu nedenle konuyu sadece başlık altında tartışa bilirsek daha uygun olur.

Düzenleyen maykut

IP
COŞKUN
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 153

Alıntı COŞKUN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2005 Saat 22:21
şunu enbaşta belirtmek gerekki popüler kültürün içnde rock müziğe yer yok rock müziğinin ise popüler kültüre ihtiyacı... öyleyse şurdan başlamalıyız kim rock müziği yaptı değilde kim yaşadığımız toplumun içinde rock'cu olabildi.
   hem zirveye gerek yokki zaten yavuz çetin "yaşamak istemem aranızda" derken zirvenin entepesinde değilmiydi?
IP
köynet
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı

Alıntı köynet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2005 Saat 22:39
...rock bir diğer yönü ile bir yaşam tarzıdır aslında öyleyse rock müziğini kim niye nasıl yaptı demekte biraz yeterız olur...

yaşam tarzı insandan insana ve kişilikten kişileğe değişeceğine göre yapılan müzüikte rock çerçevesi içerisinde farklılık göterecektir. fakat bir yaşam tarzı olan rock eğer sadece müzik olarak ele alınırsa ve bazı maddi değerler üst düzeyde tutularak yapılmaya calışılırsa ozaman rock denilem müzik tamamen farklı bır noktaya aksetmış olur ve bunun adıda açıkca bir tiçaret olur. tiçarı piyasada ise sadeçe satılan ürün olarak yer tutacağına göre ozamanda ürün kalıtesi diye söz etmek gerekecekki buda zaten görüldüğü gibi müzik konusundan nekadar uzaklaşmış olduğu farkedilecektir. ki bahsettiğimiz müzik rock bir yaşam felsefesi olamuştur...

IP
igzas
Moderatör Grubu
Moderatör Grubu
Simge

Gönderilenler: 14

Alıntı igzas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Nisan-2005 Saat 15:21
rock müziği zirvede söylentilerine ben de birşryler karalamak istedim.bana göre rack müziği (türkiyede) zirvede deyil yurt dışında olabilir ama türkiyede deyil.bunun nedeni toplumumuzun rock müziğini tanımaması, yani rock müziğinin felsefesini yatyışını ve duruşunu tam anlamıyla irdelememesi.türkiyede rock müziği nedir diye sorulduğunda halka,gürültü müziğidiye cevap alırsınız.bide olayın şöyle bir boyutudavar.şuan tvilerde cıkan rock müziği diye tanıtılan sayısız gıruplarvar.bu gruplara rock müzisyenleri denmesinin tek nedeni var rock müziğinde kullanılan müzik aletlerini bişe kilde müziklerinde kullanmaları.bu aletlerin kullanılması rock müziği yapıyolar anlamına gelmez.demek istediğim rock müziği türkiyemizde yanlış algılanıyor.rock müziği bir başkaldırı müziğidir ve bu doğrultuda doğmuştur.toplumun sorunlarını düzenin bozuk giden yonlerini eşitsizliği özgürüğu vb. bircok öğeyi icinde barındıran bir müzik dalı yada yaşayış biçimidir diyebiliriz.işte bu doğrultuda rock müziği yapan cok az sayıda grubumuz mevcuttur(türkiyede)bunedenle rock müziği türkiyede hiçbir zaman zirve de olmamıştır.gercekten rock müziği yapan gurupları tanımıyoruz bile.dipte kaldılar.tabi umutlarımız rock müziginin zirvelerde olmasıdır.sizde alın elinize gitarı şarkılarınızı söyleyin sokaklarda haykırın içinizden gecenleri bir kişi calın iki kişi calın grupca çalın kaydedin kanalkayıt yapın hucum yapın, calın şarkılarınızı soyleyin sorunlarınızı anlatın birileri duyacaktır.
     gidilecekyer yukardaysa akıntıya kürekcekmenin keyfine diyecek yoktur bu keyfi ve coşkuyu rock müziğinde bulacaksınız.
   sevigelirimle rock ca kalın
igzas
IP
tugo
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı

Alıntı tugo Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2005 Saat 14:02
Hepiniz doğru şeyler söylüyosunuz, katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum:
Bence türkiyede rock müziği şirketler ve prodüktörler para kazandığı zaman iyi olduğu kabul ediliyor. Ne zaman plakçılar iyi para kazanır o zaman turk rock ı avrupai düzeyde oluyor.
Kendi kurallarını kabul ettiren pek az müzisyen var.
Bunlar çogalırsa turk rock hakkettiği yerde olacaktır...
tugo
IP
maykut
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge
Site Yöneticisi

Alıntı maykut Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Mayıs-2005 Saat 20:11
Gülüyorum çünkü harıka bir durum. Bir tartışma yaratmak adına ortaya bir konu attım ama sanırım bunu yanlış bir yerde yaptım'ki kimse aksı bir şey idia etmiyor her kez okadar mütevaziki kimse kimseyi kırmıyor bunun için de sanırım kimse konuyu uçlarada çekmiyor fikir beyanatlarınız gercekten övgüye değer ölçüde ama mevzüyü biraz daha farklı yaklaşımda olan arkadaşlarlada paylaşmak isteriz bu işin diyalektiğini daha iyi yapa bilmek için.
İlginiz için tekrar teşekkürler dostlar...

IP
macvi
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı macvi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2005 Saat 14:14
rock müzik benim için her zaman zirvede top onlara girmesin zaten istemez hayatımızda olsun hep bir numara
macit
IP
AŞKIN
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 11

Alıntı AŞKIN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2005 Saat 19:32
herkes rockın felsefesine dair bişeyler yazmıs
ama rock müziği ne zaman zirvede olcak yada gercekten rock müzik yapan sanatcılar cok dinelndiği zaman mı yada albümleri çok satınca zirvede mi olmuş olacaklar.
kişsel olarak rock dinlemek yada rockın ne oldugunu bilmek onu anlatmaya yada yasamya yeterlimi ki bi hangimiz rockın ne oldugunu anlatma gereksinimi duyduk
basit bi örnekle,pazarda yıllardır konserler düzenlenir kac kişi demiştirki rock veya farklı bi müzik türün de gercekten işini yapan bi sanatcı getirelim,benim gördüğüm hep hangisinden daha cok gelir saglarız mantıgıydı.
rock ı yaşarsınız ve yaşatırsınız daha dogrusu herkes yaşıyordur da onlara ne yaşadıgını anlattımız zaman,ne dinlediklerini neden dinlediklerini anlattıgımız zamn zirvede olacaktır....
bi nokta daha bugun ülkemizde rock yapan ve cok tanınan müzisyenlerde var,zirvede olabilecekler de...
A_A
IP
COŞKUN
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge

Gönderilenler: 153

Alıntı COŞKUN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2005 Saat 20:52

verdigin örneğe direk cevap olacak ama bir ara erdinçle böyle bir olaya girmeye calışmıstık dolaylı yollardan aramızda sende vardın yani yok değil bu kişiler var...mesele yaşanan yer türkiye ise rock zirveye vurmayacak ki buna negerek var kim ne yaparsa yapsin banane ya ben rock müziğini dinliyorum bişeylerin bana ait olduğunu düşünerek ha bide rock formatında okunan sarkılar duyuyorum onları henüz duydum dinleyemedim umarım dinleyecek kadarda yakınında durmam ve rock hiç zirvede olmaz bulutsuzluğa özlem göklerde  hep kaportaya vuran elimizin nasirlari arasinda saklı düşelrin sokağında nirvanaya ulasan notalarda kalır...

Düzenleyen coşkun
IP
mami
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Gönderilenler: 4

Alıntı mami Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Kasım-2005 Saat 13:22
illaki rock rock...
IP
ez_sertaç
Moderatör Grubu
Moderatör Grubu
Simge

Gönderilenler: 160

Alıntı ez_sertaç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Aralık-2005 Saat 16:41

rock ın zirvede olma derdi varmıydı ona bakalım önce. rock bu düzeni sevmiyorum. başka birşey istiyorum der. varolan gündelik ilişkileri, yaşam tarzını reddeder.bugün herşey ticarileşti artık  ticari hareket eden "rockçılar"  çoğunlukta müzik dünyasında. yani rock müziği 60 lardaki 70 lerdeki muhalif duruşunu kaybetmeye başlıyor. rock eski roc mı acaba?

OY VERME ÇÜNKÜ 60 YILDIR VERİYORSUN!
IP
limxona
Yönetici Grubu
Yönetici Grubu
Simge
Forum Yöneticisi

Gönderilenler: 75

Alıntı limxona Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mart-2006 Saat 15:40
Kral tv de zirvede olmasında nerde olursa olsun...
''Ham gzalepes mi trağodasen çona''

IP
rock hayattır
Yeni Kullanıcı
Yeni Kullanıcı
Simge

Alıntı rock hayattır Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mart-2006 Saat 17:25

bugün türkiye de bence zirvede olan şey popüler müzik.bu müzik dalından biride rock müzik.popüler müzik içerisinde kendine yer edinmeye çalışıyor birilerinin sayesinde.ama tamamen felsefesinden uzak bir şekilde.rock müzik bir duruştur,sisteme,kokuşmuşluğa karşı,yok olan bişiylere karşı.bir yaşam felsefesidir rock müzik.çıkışına bakılırsa bi isyanı simgeler rock müzik.bence şuan var olan rock müzik tamamen bu şeylerden yoksundur.

ender
IP
ez_sertaç
Moderatör Grubu
Moderatör Grubu
Simge

Gönderilenler: 160

Alıntı ez_sertaç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2006 Saat 14:01

rock elden gidiyor kardeşlerim!

OY VERME ÇÜNKÜ 60 YILDIR VERİYORSUN!
IP
hümanist
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 121

Alıntı hümanist Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2006 Saat 16:12

rock konserlerine türkiyede cocacola sponsor oluyosa zaten başka bişi dememek lazım. kimsede kızmasın!!

IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.06